Onze ergernissen-top 5: #2 geschreeuw

Villa Pinedo
11 aug 2016

Laatst was er zo’n moment waarop ik weer eens dacht: ‘Moet dat nou?’ Als kind van gescheiden ouders zijn er bepaalde ergernissen waar je ouders soms voor zorgen. Je weet ongetwijfeld wat ik bedoel. Schreeuwen over de telefoon, discussies over geld, vage vragen over de andere ouder.. Ik heb een top 5 gemaakt van ergernissen die in mijn ogen het vervelendst zijn. Hopelijk zijn alle gescheiden vaders en moeders bereid om deze top 5 even door te nemen. Wie weet kom je tot ander inzicht! Vandaag #2: ‘geschreeuw’.

Je kent het wel als kind. Je ouders maken ruzie over de telefoon, schreeuwend en tierend. Ze geven elkaar van alles de schuld. Ook al ben je op je eigen kamer, soms gaat het zo hard dat je alles gewoon hoort. Als kind stop je je vingers in je oren, hopend dat je het niet meer hoort. Of je gaat even een blokje om, of naar vrienden. Gewoon om het geruzie en het geschreeuw van je ouders niet te hoeven aanhoren.

Beste ouders, soms is ruzie onvermijdelijk, zeker na een scheiding. Maar probeer alsjeblieft op een normale, rustige toon te blijven praten. Geschreeuw lost problemen niet op. Dat klinkt cliché, maar het is gewoon waar. Schreeuw in ieder geval niet waar je kind(eren) bij zijn. Ze horen alles, altijd. Als kind raken we er langzaam aan gewend dat onze vader en moeder niet meer samen zijn en elkaar niet meer zo mogen als eerst, maar schreeuwen is niet nodig. Nooit.

Yannick (23)
Twitter: www.twitter.com/yannicklgd