Mijn villa: ‘Ik schrok van reacties op social media’

Villa Pinedo
07 apr 2016

Ongeveer twee jaar geleden stond Villa Pinedo met een artikel in de Happinez. Een stichting voor kinderen van gescheiden ouders? Ik weet niet precies wat er met me gebeurde, maar ik ging meteen op de website kijken of ik vrijwilliger kon worden.

Ik had echt totaal geen idee wat Villa Pinedo verder deed. Er ging een wereld voor me open: jongeren schreven blogs en ze hadden een forum waar jongeren anderen adviseerden. Super tof! Dat wilde ik ook!

Ik ging langs op het kantoor in Amsterdam en nu, twee jaar later, heb ik me ingezet als forumteamlid, redactielid en tegenwoordig doe ik de social media. Bizar hoeveel ik geleerd heb in al die maanden. Met grote verbazing heb ik in het begin forumberichten gelezen en beantwoord, maar ook heb ik mijn eigen hart geopend door het schrijven van persoonlijke (en soms emotionele) artikelen.

Wat me is bijgebleven? Zul je net zien, dat de meest belangrijke dingen die je bijblijven minder positief zijn. Ik schreef eens een artikel over (stief)moederdag en dat schoot bij heel veel ouders in het verkeerde keelgat. Het was een heftige week, want ik werd op een gegeven moment zelfs persoonlijk benaderd.
Marsha Pinedo vroeg me in die tijd of ik niet liever wilde stoppen, omdat zij zich zorgen maakte of het niet te zwaar voor mij was. Toch bleef mijn antwoord nee, want Villa Pinedo is te belangrijk voor me.

Wat ik ook zo bijzonder vind, is dat er zoveel jongeren zijn die Villa Pinedo met z’n allen zo sterk maken. Tientallen jongeren staan klaar voor andere kinderen van gescheiden ouders. Mijn favoriete momenten zijn dan ook wanneer ik de anderen kan ontmoeten. Dan voel ik me zo trots dat ik deel mag uitmaken van het grote Villa Pinedo-team!

Dewi (24)